Sve kreativne prijevare: Otkupio pretplatničke brojeve, zvao 060 i zaradio 250.000 kuna

Mladić iz Slavonskoga Broda osumnjičen je da je za 250 tisuća kuna prevario desetak vršnjaka od kojih je kupio mobitele s pretplatničkim brojevima, nakon čega je "nabijao" račune pozivajući telefonsku liniju 060, koju je unajmio.

 

Mladića je prije dva tjedna prijavilo desetak prevarenih mladića i djevojaka u dobi od 18 do 19 godina.

Policijska istraga otkrila je da je mladić najprije prevario prijatelja od kojega je, pod lažnim izgovorom, uzeo pečat obrta kojim je sredinom prošle godine ovjerio ugovor o najmu telefonskog broja s dodanom vrijednošću.

Nakon toga nagovorio je desetak mladića i djevojaka da s mobilnim operaterima sklope pretplatničke ugovore uz koje su dobili i mobitele te SIM kartice koje je od njih za manji iznos otkupio obećavši im da će uredno plaćati račune. No, umjesto toga, 20-godišnjak je mobitele prodao, a s kartica je nazivao svoj telefonski broj 060 i "nabijao" račune.

Po ugovoru, novac koji je "zaradila" njegova telefonska linija dijelio je s tvrtkom s kojom je ugovorio njezin najam. Mladić je zbog prijevare kazneno prijavljen Općinskome državnom odvjetništvu u Slavonskome Brodu. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox