Sve manje se gradi: U kolovozu pad od 11,8 posto

Građevinski radovi u kolovozu su, prema kalendarski prilagođenim indeksima, u odnosu na isti mjesec prošle godine bili manji za 11,8 posto. 

Godišnje stope promjena izračunate iz kalendarski prilagođenih indeksa pokazuju da je u kolovozu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine pad građevinskih aktivnosti na zgradama iznosio 15,3 posto, a na ostalim građevinama 10,4 posto. Pad građevinskih radova na godišnjoj razini pokazuju i izvorni indeksi (kalendarski i sezonski neprilagođeni) po kojima je u kolovozu ove u odnosu na kolovoz prošle godine fizički obujam građevinskih radova pao za 11,2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Prema izvornim indeksima, fizički obujam građevinskih radova u osam mjeseci ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje smanjen je za 11 posto. Desezonirani indeksi na mjesečnoj razini, u kolovozu u odnosu na srpanj, pokazuju pad građevinskih radova za 2,1 posto.

U kolovozu je na novogradnjama odrađeno 55,6 posto sati rada, a na ostalim radovima 44,4 posto. Na zgrade se odnosi 43,1 posto odrađenih sati, a na ostale građevine 56,9 posto. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox