Svečana dodjela donacija natječaja RBA „20 donacija za 20 godina“

Danas je održana svečana dodjela donacija, ukupne vrijednosti 300.000 kuna, udrugama i organizacijama, koje su prijavile svoje humanitarne projekte za natječaj Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA), pod nazivom „20 donacija za 20 godina“.

Ukupno je, od 7. do 30. rujna 2015. godine, na adresu RBA pristiglo više od 180 projekata humanitarnoga karaktera iz cijele Republike Hrvatske, između kojih je Komisija odabrala 20 projekata koji na izravan način promiču vrijednosti i/ili izravno utječu na poboljšanje kvalitete života najpotrebitijih.

Među velikim brojem pristiglih projekata, RBA je odabrala projekte humanitarnoga karaktera sljedećih udruga i organizacija: Udruga "Ti si ok", Športska zajednica Grada Zadra, Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja "Slatki život", Udruga za pomoć djeci s teškoćama u učenju "Izvor ljubavi", Društvo invalida Poreč, Udruga za skrb autističnih osoba, Dječji vrtić "Titti", Centar za rehabilitaciju "Silver", Udruga slijepih Požeško-slavonske županije, Udruga "Anđeli" Split, Udruga "Zvrk", Otvorena medijska grupacija, Udruga "Hrabri telefon", Udruga "Društvo zdravlja", Konjički klub "Eohippus", Udruga savjetovališta "Uz tebe sam", Udruga za djecu s teškoćama u razvoju "Zvončići", Udruga za Sindrom Down Međimurske županije, Udruga "Mrvica hr" i Društvo oboljelih od bulozne epidermolize "Debra".

"Bio je vrlo težak zadatak odabrati 20 projekata koje je trebalo financijski podržati. Pristiglo nam je više od 180 vrlo kvalitetnih projekata te je bio i izazov svakom pojedinom projektu posvetiti zasluženu pažnju. Donijeli smo odluku o financijskoj podršci za 20 projekata koji na najbolji način izravno pomažu u podizanju kvalitete života. Ove godine slavimo 20 godina poslovanja RBA u Hrvatskoj te vjerujem kako je ovo najljepši i najbolji način proslave – sa zajednicom u kojoj poslujemo", izjavio je Michael Georg Müller, predsjednik Uprave RBA.

"Svečanu dodjelu financijskih sredstava podržali su i ambasadori projekta Marko Tolja i Renata Sabljak, koji su također svojim doprinosom uveličali današnju dodjelu donacija udrugama, dok je Ida Prester cijelu manifestaciju i moderirala.


Nakon svečane dodjele, organizirano je i iznenađenje za sve dobitnike donacija te su svi ovjekovječili ovaj trenutak, ostavivši svoje otiske ruku na posebnu kiparsku instalaciju, koja će ostati i trajna uspomena Banci te njenim zaposlenicima. PS/S.P.Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox