Svečana sjednica vlade na Dan državnosti

U povodu Dana državnosti i 20. obljetnice samostalnosti Republike Hrvatske, vlada je danas održala svečanu sjednicu na kojoj su, uz predsjednicu vlade Jadranku Kosor i ministre, bili i predsjednik Republike Ivo Josipović te predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić, a premijerka je sa sjednice poručila da dva desetljeća hrvatske neovisnosti danas slavimo osnaženi zajedničkim uspjehom - završetkom pristupnih pregovora s Europskom unijom.

 

Dva desetljeća suvremene hrvatske državnosti slavimo osnaženi zajedničkim uspjehom u ostvarivanju strateškoga cilja - povratka Hrvatske kući, tamo gdje pripadamo - u Europu - istaknula je premijerka. Unatoč svim poteškoćama, uspjeli smo, Hrvatska postaje 28. članica EU i zauzima svoje zasluženo mjesto u europskoj zajednici država i naroda - dodala je.

Predsjednik Republike Ivo Josipović poručio je kako je Hrvatska ušla u fazu kada demokracija više nije cilj kojim bismo se zadovoljili, nego je ona sredstvo kojim treba postići rastuće blagostanje građana. Hrvatska je ušla u fazu kada će se domoljublje morati dokazivati stvaranjem uvjeta za gospodarsko napredovanje zemlje i blagostanje građana - istaknuo je predsjednik.

Luka Bebić istaknuo je kako slaveći današnji dan "slavimo prije svega život u miru i slobodi".

Na vidiku je potpisivanje ugovora o pristupanju EU, vodećoj svjetskoj političko-gospodarskoj asocijaciji - rekao je Bebić, zahvalivši sadašnjoj vladi, ali i svim drugim hrvatskim vladama koje su omogućile da se ovaj proces uspješno završi. (Hina)

 

Foto: Antonio Bronic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox