Svi žele biti statisti... za 10 kuna po satu!

Igor Mirković u Rijeci radi na novom filmu naslova „Noćni brodovi“. U redu sad. Ali Igor Mirković također traži statiste za taj film, a brojni Riječani to su vidjeli kao priliku za zaradu ili samopromociju, piše novilist.hr.

 

Dnevna naknada za ovaj posao iznosi 100 kuna, a osim mnoštva mladih, prijavio se i veliki broj umirovljenika i nezaposlenih, a ima tu i građana izvan Rijeke – sveukupno 900 ljudi.

Zagrebački Studio Dim oglas je objavio prije otprilike dva tjedna tražeći dvjestotinjak statista, no ovakav odaziv dosad ne pamte. Ljudi su došli iz Zagreba i Ivanić Grada i to o vlastitom trošku, a zanimljivo je da je isti film za snimanje zagrebačkog djela uspio skupiti tek 100-tinjak statista, a trebalo im je 150.

Ovaj projekt prijavljenima ne predstavlja baš neku zaradu jer dnevnica od 100 kuna podrazumijeva rad od 8 do 10 sati, a nitko ne garantira da im to neće biti jedini angažman na tom filmu. I premda novilist.hr ovaj odaziv vidi rezultatom krize i neimaštine, nekako nam se čini da je ipak riječ o želji za 5 minuta pažnje (barem kod onih koji dolaze iz drugih mjesta jer će im cijeli honorar vjerojatno otići na put).

Početkom idućeg tjedna znat će se „sretnici“ odabrani za statiranje, 23. svibnja ekipa se seli u Opatiju, a potom se radnja seli u Rijeku. (MJ)

 

Izvor: www.novilist.hr

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox