Svima dopust nakon 50 stupnjeva Celzijusa

Iračke vlasti odlučile su u glavnome gradu Bagdadu i u većem dijelu južnog dijela zemlje dati dan dopusta svim zaposlenima zbog temperatura koje su dosegnule gotovo 50 stupnjeva Celzijusa, izvijestili su vladini izvori.

 

Vlada je danas odlučila dati slobodan dan svim zaposlenima u središnjim i južnim iračkim pokrajinama zbog iznimno visokih temperatura - stoji u priopćenju. Val vrućine koji traje već gotovo tjedan dana trebao bi se nastaviti do srijede, prema procjenama iračke meteorološke službe. Današnje su temperature u nekim dijelovima zemlje dosegnule gotovo 50 stupnjeva Celzijusa. Sutra bi moglo biti još toplije, no preksutra očekujemo smanjenje visokih temperatura - rekao je dežurni iz Meteorološke službe.

Objasnio je kako je stanovništvu manji problem temperatura od gotovo 50 stupnjeva Celzija, ali je puno veći problem ako se tako visoka temperatura zadržava danima. Podsjetio je kako su val vrućine i temperature od 47 do 48 stupnjeva Celzijusa zahvatile dijelove Irana čak mjesec dana ljeti 1998. godine. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox