Svjetski dan slobode medija: Novinari, pokrenimo se!

Novinari, izdavači i medijski djelatnici diljem svijeta danas obilježavaju Svjetski dan slobode medija, a Sindikat novinara i HND organiziraju skup Novinari, pokrenimo se! piše hrt.hr

Svake godine povodom obilježavanja i ukazivanja na važnost slobodnih medija i u Hrvatskoj se organiziraju prikladni skupovi i predavanja. Tako Sindikat novinara Hrvatske (SNH) i Hrvatsko novinarsko društvo (HND) pozivaju svoje članove i sve medijske djelatnike na skup pod nazivom Novinari, pokrenimo se!

To je poruka koju će čelnici SNH i HND-a uputiti svim novinarima i medijskim djelatnicima na skupu ispred Novinarskog doma s ciljem da se zaista trgnu te iskažu spremnost i solidarnost da brane sve ugroženija radna, socijalna i profesionalna prava i time zaštite istinsku slobodu medija u interesu demokratske javnosti.

Nakon skupa, u Velikoj dvorani Novinarskog doma bit će dodijeljene godišnje nagrade HND-a za izvrsnost u radu kojom generacije vrsnih novinara i novinarki daju veliki doprinos dostojanstvu profesije.  U prigodi obilježavanja Međunarodnog dana slobode medija, predsjednik Republike Ivo Josipović u svom će uredu održati primanje za predstavnike medija. Predviđeno je i predsjednikovo obraćanje. (HT)

 

Izvor: www.hrt.hr

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox