Swiss Re predviđa 900 milijuna dolara odšteta za uragan Sandy

Foto: Shutterstock

Švicarska reosiguravajuća grupa Swiss Re procijenila je da će morati isplatiti oko 900 milijuna dolara (695 milijuna eura) na temelju zahtjeva za nadoknadom šteta koje je na istočnoj obali SAD-a prouzročio uragan Sandy. 

Švicarski reosiguravatelj navodi da se ukupni osigurani gubici povezani s uraganom procjenjuju na 20 do 25 milijardi eura. Grupa koja nudi osiguranje za osiguravajuća društva upozorava da njezina izloženost u visini 900 milijuna dolara "podliježe većoj neizvjesnosti no što je uobičajeno i da će možda morati naknadno prilagoditi taj iznos".

Uragan Sandy pogodio je gusto naseljene dijelove SAD-a, došlo je i do "duljeg prekida napajanja električnom energijom i javnog prometa, kao i šteta na drugoj infrastrukturi, zbog čega je obnova jako složen posao", navodi se u priopćenju.

To također otežava proces procjene šteta, izvijestili su iz Swiss Rea. Glavni izvršni direktor Michel Lies izjavio je da će "Swiss Re poduprijeti svoje klijente i partnere kako bi se riješila ova izazovna situacija, kao što smo učinili i mnogo puta dosad." Za vrijeme pustošenja takozvane superoluje Sandy poginulo je više od 110 ljudi u SAD-u i Kanadi. (Hina/HT)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox