Tadićev posjet Hrvatskoj i dalje top tema medija u Srbiji

Dvodnevnom posjetu srbijanskog predsjednika Borisa Tadića Hrvatskoj beogradski tisak i dalje daje veliku pozornost prenoseći na naslovnim stranicama da su se Tadić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović sastali s gospodarstvenicima iz Hrvatske i Srbije te se zauzeli za unaprjeđenje gospodarske suradnje dviju država.

 

"Politika" piše kako je hrvatski predsjednik Josipović taj skup ocijenio skupom optimizma ističući da gospodarstva dviju država mogu bolje te kako je hrvatskim gospodarstvenicima poručio da je politika otvorila vrata gospodarskoj suradnji dviju zemalja i da se prekine s pravljenjem afere od svake naše suradnje.

Dodaje kako je srbijanski predsjednik Tadić nazočnima rekao da gospodarstava dviju država moraju biti otvorena i konkurentna te da je bratstvo i jedinstvo umrlo, a ostali vječni međusobni interesi.

"Večernje novosti" navode da je Tadić pozvao okupljene predstavnike oko 130 tvrtaka iz dviju država da ponude dobre ideje gospodarske suradnje i razvoja.

Josipović je, prenosi taj list, još jedanput istaknuo kako više nema političke opstrukcije u suradnji između dvaju gospodarstva, dodajući da ta suradnja nema alternativu i da je treba što prije ojačati u mnogim područjima, od energetike do farmacije.

Dnevnik "Danas" prenosi kako je poruka koju je predsjednik Josipović nazvao "dobrom vješću" i po kojoj u Hrvatskoj više nema političkih opstrukcija gospodarske suradnje sa Srbijom obilježila srpsko-hrvatski "Biznis forum", održan u četvrtak, drugog dana Tadićeva boravka u Hrvatskoj.

Skup, na kojem je sudjelovalo 130 gospodarstvenika iz dviju zemalja, otvorili su Tadić i Josipović, koji su istaknuli da će novo vrijeme u odnosima Srbije i Hrvatske biti obilježeno i jačanjem gospodarske suradnje, donosi taj list u tekstu naslovljenom - Zajednički interesi umjesto bratstva i jedinstva.

"Danas" piše kako je Tadićev boravak u Hrvatskoj nastavljen posjetom općini Krnjaku, gde je u društvu s Josipovićem razgovarao sa srbijanskim povratnicima i predstavnicima lokalnih vlasti i bio gost Sajma ličkih proizvoda, a zatim poslijepodne posjetili manastir Krupu, gdje je službeno otvorena obnovljena riznica tog manastira Srpske pravoslavne crkve u sjevernoj Dalmaciji.

Dnevnik "Blic" donosi da je Tadićev službeni posjet Zagrebu završen svečanim primanjem na kojem su bile mnoge osobe iz javnog života Hrvatske i Srbije, a koji je priredio hrvatski predsjednik.(Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox