Tajland: U poplavama više od 500 mrtvih

Broj žrtava poplava koje tjednima haraju u Tajlandu premašio je u nedjelju brojku od 500, priopćila je vlada u času kada voda i dalje prijeti središtu Bangkoka.

 

Dosad su poplave odnijele 506 života diljem zemlje, ili još 60 nakon prethodnog izvješća objavljena prije 24 sata. Zasad u Bangkoku nije zabilježena nijedna žrtva. Poplave koje su uzrokovale neobično jake monsunske kiše, počele su prije tri mjeseca i pogodile su milijune ljudi, uglavnom na sjeveru i u središtu zemlje.

U Bangkoku je najmanje petina tog megapolisa s 12 milijuna stanovnika prekrivena blatnom vodom, otrovnim industrijskim i kućnim otpadom te strvinama, što ozbiljno prijeti zdravlju ljudi. Voda je u subotu preplavila i poznatu tržnicu Chatuchak, jednu od glavnih turističkih atrakcija u sjevernom dijelu grada.

Poslovno i financijsko središte prijestolnice, zaštićeno kilometarskim nasipima, zasad je suho i čini se da će odoljeti poplavi, barem djelomično, rekla je u subotu premijerka Yingluck Shinawatra u svom tjednom izvješću o stanju na poplavljenim područjima. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox