Talijani pritisnuti krizom na hranu troše koliko i prije 33 godine

Talijani su u takvim financijskim nevoljama zbog gospodarske krize da na hranu troše jednako koliko su trošili prije čak 33 godine, odnosno potkraj sedamdesetih godina prošloga stoljeća, upozorilo je talijansko udruženje potrošača Codacons.

Činjenica da se relativno dobro drže još samo diskontni supermarketi kada se uzme u obzir promet u 2011. govori nam da su Talijani u teškoj financijskoj situaciji i da su prisiljeni odustati od kupnje vodećih brendova u talijanskoj industriji hrane, koja je nekoć bila glavni motor rasta talijanskog gospodarstva, i dati prednost jeftinijim proizvodima, stoji u priopćenju Codaconsa.

Pad potrošnje na hranu započeo je 2007. godine i otada se ne zaustavlja, zbog čega se potrošnja svela na razine iz 1979. godine, upozoravaju u toj udruzi potrošača.

U odvojenom izvješću tamošnje trgovinsko udruženje Confcommercio u utorak je objavilo da će se potrošnja Talijana u 2012. smanjiti više od tri posto, što bi bio njezin najveći pad od utemeljenja Talijanske Republike 1946. godine.

Samo sektori telefonije, računala i diskontni supermarketi dobro će se držati ove godine, kaže se u izvješću toga udruženja. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox