Talijani se ponovno pobunili: Prosvjedi protiv Berlusconijeva ponašanja

Tisuće žena okupile su se u nekoliko talijanskih gradova, od Palerma do Venecije, nastojeći obraniti dostojanstvo žena i osuditi "neprikladno i sustavno predstavljanje žene kao seksualnog objekta u novinama, na televiziji i u reklamnim porukama", što već dulje odaje ponašanje šefa talijanske vlade Silvija Berlusconija.


Obranimo dostojanstvo žena - pisalo je na jednom transparentu u Palermu. Za brojne Talijanke skandal "Rubygate" bio je kap preko ruba čaše u cijelom slučaju. Talijansko pravosuđe nedavno je otvorilo istragu o Silviju Berlusconiju zbog afere nazvane "Rubygate" u kojoj je šef vlade osumnjičen za zloporabu položaja i prostituciju s maloljetnicom.

Iako prosvjeda ne stoji nikakva sindikalna podružnica niti politička stranka, većina desnice u njima vidi politički napad. "Svi koji danas prosvjeduju na ulicama mnogih talijanskih gradova pripadaju anti-berlusconijevu pokretu koji je utemeljila ljevica", smatra šef zastupnika Narod slobode (Berlusconijeva stranka) Fabrizio Cicchitto.

Prosvjedi su, osim u Italiji održani i pred talijanskim Kulturnim centrom u Tokiju gdje se okupilo stotinjak osoba. U Trstu se okupilo 3.000 prosvjednika, u Bariju također 3.000, a u Veneciji 9.000 prosvjednika. (Hina/SJ)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox