Tehnologija u ulozi spajanja obitelji

Obiteljsko druženje treba njegovati jer je obitelj osnova za razvoj mentalnog zdravlja i stabilnosti u životu djeteta, slažu se svi psiholozi. Kvalitetno druženje jača odnose unutar obitelji, a opcije su nebrojene: piknik, šetnja, čitanje priče prije spavanja. Koliko vi, kao obitelj, provodite kvalitetno vrijeme zajedno?


U današnje vrijeme tehnologija je prisutna u skoro svakom aspektu života tako da se često dobiva dojam kako tehnologija, pogotovo ona koja se oslanja na internet, otuđuje ljude. Djeca su stalno na mobitelima, YouTube-u, Instagramu, Snapchatu i slično. Psiholozi se slažu kako tehnologija, pravilno korištena, sve više obitelj spaja umjesto da razdvaja. Također, naglašavaju kako roditelji trebaju biti ti koji odlučuju koji će se sadržaj pratiti te predlagati nove zanimljive novitete koji će okupirati djecu. Kako u svemu, tako i u korištenju tehnologije, važnija je kvaliteta od kvantitete.

Današnji ubrzani tempo života znači da je ponekad teško uskladiti rasporede svih ukućana i planirati druženja uz posao, školu, vrtić, izvanškolske aktivnosti. Zato je, kažu psiholozi, važno dobro se organizirati. Zanemarimo li vrijeme koje provodite zajedno gledajući televiziju ili sjedite svatko sa svojim mobitelom, koliko često se aktivno družite, razgovarate ili igrate? Provodite li barem sat vremena dnevno oko nekog zajedničkog projekta, bilo to crtanje, čitanje ili kuhanje – to je sjajno. Provođenje vremena zajedno rezultira odgojem sretnije i zdravije djece koja imaju odličan uspjeh u školi.

Vrijeme koje obitelj provodi zajedno pozitivno utječe na emocionalno zdravlje djece, ali ujedno i smanjuje vjerojatnost da će dijete u pubertetu razviti nepoželjna ponašanja. Iako je svatko obuzet svojim poslovnim i školskim obavezama, treba pronaći vremena za ono najvažnije – obitelj. Baš zato Tele2 omogućuje da tehnologija ima upravo suprotni učinak - okupljanje obitelji ili prijatelja.

Mi Robot Builder, dostupan odnedavno u Tele2 ponudi, moderan je i tehnološki inovativan robot kojim se upravlja uz pomoć besplatne aplikacije. Najteža stvar u ovom druženju je odlučiti se koji oblik je prvi na redu: robot, letjelica ili možda dinosaur? Sastoji se od 978 dijelova te se može složiti u obliku robota, letjelice ili dinosaura. Za sastavljanje pojedinog oblika potrebno je oko 7 sati, što znači zajednički trud i zabavu za cijelu obitelj te sate i sate zabave i učenja. Spojite i vi svoju obitelj oko zanimljivog projekta - slaganja robota!

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox