Tele2 će poslovnim paketima u lov na korisnike

Operator mobilne telefonije tvrtka Tele2 Hrvatska prošle je godine zabilježila rast poslovnih prihoda od 15 posto te broja korisnika od 23 posto u odnosu na godinu prije, a s rastom planiraju završiti i ovu godinu, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave te tvrtke Julian Ogrin.


Iako su povod za današnju konferenciju bili poslovni rezultati Tele2 Hrvatska za prošlu te najava ciljeva za ovu godinu, Ogrin je na samom početku novinarima naglasio kako Tele2 Hrvatska planira ostati operator mobilne telefonije, da nema namjeru kupiti nijednu fiksnu telekom kompaniju, pa niti Optimu Telekom, demantirajući time spekulacije u medijima zadnjih dana.

Predstavljajući poslovanje u 2010. financijski direktor Tele2 Hrvatska Vivek Sharma istaknuo je da je 23 postotni porast broja korisnika, na njih 738 tisuća, pratio i porast poslovnih prihoda za 15 posto, na 1,02 milijarde kuna.

Cilj Tele2 Hrvatske i u ovoj je godini snažan rast prihoda i broja korisnika, što će uz ostalo pokušati postići novim paketima za poslovne korisnike, nastavkom investiranja u 3G (mobilnu) mrežu te daljim otvaranjem svojih centara u Hrvatskoj.

Očekuju da Tele2 Hrvatska u ovoj godini dosegne pozitivan tijek novca, ali i da se, kako je kazao direktor regulatornih i pravnih poslova Tele2 Hrvatske Dubravko Horvatić, u Hrvatskoj poboljša razumijevanje potreba investitora, jer bez toga Tele2 neće moći uložiti koliko bi željeli. (Hina/SJ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox