Televizija BiH u financijskim problemima

Javna radio-televizija BiH suočit će se u 2012. godini s potpunim financijskim slomom, ako se nastavi trend ovogodišnjeg drastičnog pada naplate RTV pristojbe u Federaciji BiH koji već sada izaziva velike probleme, upozorili su u subotu članovi upravnih odbora i direktori Bosanskohercegovačke radio televizije (BHRT) i Radija televizije Republike Srpske (RTRS).

 

U priopćenju upućenom medijima iz BHRT-a i RTRS-a navodi se da je tijekom ove godine prikupljeno čak 3,2 milijuna maraka (oko 1,65 milijuna eura) manje novca od pretplate u odnosu na 2010. godinu te da se najveći dio odnosi na Federaciju BiH.

Pri tome su iz ova dva javna RTV servisa upozorili i da je zbog propusta u radu službe naplate Radiotelevizije Federacije BiH (RTV FBiH) u posljednje tri godine došlo do zastare potraživanja i financijskih gubitaka od gotovo 15 milijuna eura.

Ukoliko se trend pada nastavi i u 2012. godini RTV sustav BiH doživjet će potpuni finansijski slom, a to može značiti da će i pored visokog postotka naplate u Republici Srpskoj i pozitivnog poslovanja koje ima RTRS, ovaj javni medij doći u tešku financijsku situaciju - pojašnjava se. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox