Terme Selce: Održan 2. međunarodni simpozij “Korporativni wellbeing”

Foto: Marko Gracin

U suvremenim kompanijama zaposlenike se više ne gleda samo kao na radnike, već kao na ljudska bića, poručeno je danas s 2. međunarodnog simpozija Korporativni wellbeing kojeg u Selcu organizira klinika Terme Selce.


Cilj kongresa, na kojem sudjeluje 25 govornika iz sedam zemalja, je, unaprijediti kulturu zdravlja u kompanijama, ali i kreirati Selce memorandum s preporukama za same tvrtke.

Snimku kongresa možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=xqTxY9J_5Xs

Aktualna i važna tema

Kako je istakla prim. dr. Vlasta Brozičević iz Termi Selce, riječ je o temi koja je aktualna i važna, i to ne samo za lokalnu zajednicu već i puno šire.

Danas naglašavam da zdravlje našeg planeta ovisi o zdravlju biljaka, a naše zdravlje o zdravlju našeg planeta, ukazala je prim. dr. Brozičević.


Okupljene su na otvaranju pozdravili i Domagoj Grgić, direktor hotela Katarina, Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice grada Crikvenice, gradska pročelnica u Gradu Crikvenica Jasminka Cvitković te Irena Peršić Živadinov, direktorica Turističke zajednice (TZ) Kvarnera.

Direktorica županijske TZ kazala je kako se prije više od deset godina u okviru TZ Kvarnera krenulo sa stvaranjem brenda Kvarner Health and Wellbeing, a čiji su dionici kasnije osnovali Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera.

Postavili su si cilj

Postavili smo si cilj graditi brend Kvarnera kao destinacije zdravlja, a što je regija oduvijek i bila. Na toj tradiciji danas imamo destinaciju s više klinika, među kojima ste i vi, koje su stekle reputaciju na europskoj i svjetskoj razini. Sve ovo su mali, ali iznimno važni koraci k tome da danas Kvarner možemo zvati destinacijom zdravlja, zaključila je Peršić Živadinov.

Uz ostale govornike, u uvodu je govorio i državni tajnik u Ministarstvu rada Dražen Opalić, i to o EU projektu MindBot u kojem sudjeluje i Hrvatska. Riječ je, naime, o softveru koji mjeri učinkovitost radnika, ali i upozorava na premorenost i slično. Za sada se, međutim, nije implementirao u hrvatska srednja i mala poduzeća.

Mi smo se uključili u smislu promocije. Riječ je o programu koji prati vaš rad, prati izraz lica, upozorava da li ste umorni, mjeri vam radnu sposobnost i koliko smo vidjeli iz preliminarnih istraživanja, radnici su to dobro prihvatili, kazao je Opalić.

PS/SM

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox