Tijekom COVID-19 pokrenuta je nova online platforma NYD za besplatna video savjetovanja s liječnicima

Tim NYD-a pokrenuo je internetsku platformu NYD.care (https://nyd.care/hr), gdje pacijenti mogu besplatno konzultirati liječnika, stomatologa, psihoterapeuta, fizioterapeuta ili drugog stručnjaka putem video poziva. Autori platforme vide značajnu prednost u činjenici da pacijent, za razliku od telefonske konzultacije, može sam odabrati termin i na taj način izbjegne čekanje na slobodnu telefonsku liniju. Osim toga, liječnik također točno zna kada je naručio video konzultacije i na taj način puno lakše organizira svoj rad. Prednost video savjetovanja navode i u tome što je moguće neke stvari pokazati liječniku (osip, crvenilo očiju, natečeno koljeno ...).


Model zdravstvene zaštite na koji smo navikli postat će novim generacijama gubljenje vremena. Kao i u drugim industrijama, cilj je da zdravstvena zaštita bude prilagođena poboljšanju dostupnosti i kvalitete usluge. NYD tim je svjestan da će digitalizacija i telemedicina igrati ključnu ulogu u tome.

Tehnologija zadnjih nekoliko godina omogućila nam je da pronađemo proizvod sa samo nekoliko klikova i otkrijemo praktički sve što nas zanima. Dogodilo se da možemo postati šoping-savjetnici, turoperatori, vodiči najboljih gostionica, vrsni kuhari, stručnjaci na polju znanosti ... ponuda je vrlo prikladno dostupna i izgrađena oko nas. Više nije potrebno odlaziti u banku, u putničke agencije, u knjižare, jer sve možemo pomoću pametnog telefona i rješenja koje nude različite online platforme. Ipak, imamo rezerve u vezi s korištenjem istih tehnologija kada su u pitanju naši zdravstveni podaci.

Transformacija odnosa između pacijenta, pružatelja zdravstvene zaštite i zdravstvenog sustava započela je. Desetljećima se zdravstveni sustav gradi oko pružatelja zdravstvenih usluga. Kada trebate liječnika, bilo da se radi o uobičajenom virusu, trebali biste ga posjetiti u vrijeme koje vam je dodijeljeno. Umjesto toga lakše možete iskomunicirati sa liječnikom sve potrebno iz Vašeg doma, a pogotovo osobama starije životne dobi uz potporu digitalno pismenih članova obitelji, konzultacije također mogu uštedjeti puno vremena i novaca u dolascima i odlascima. Kako nam neke industrije omogućuju personalizirano iskustvo izgrađeno oko nas, polako se tradicionalni pristup liječniku čini zastarjelim i teškim za upravljanje, a pojavilo se i rješenje NYD.care, koje omogućuje personalizirano iskustvo i u zdravstvu.

Posebno u kriznim vremenima nakon COVID-19, želimo pomoći svim ljudima koji imaju problema s pristupom liječnicima, stomatolozima, fizioterapeutima, psihoterapeutima i drugim profesionalcima kroz NYD.care. Željeli bismo obavijestiti sve koji imaju zdravstvene probleme ili trebaju savjet medicinskog osoblja da mogu imati sigurne i besplatne konzultacije. Pozivamo i sve zdravstvene radnike čiji raspored im omogućava da nam se pridruže. Korištenje konzultacijske platforme je za korisnike potpuno besplatno.

U budućnosti će zdravstveni sustav izgledati drugačije jer će se graditi oko korisnika. To znači da ćete moći biti više uključeni u svoj medicinski tretman ili u liječenje člana vaše obitelji. Promijenit će mjesto primjene, iz ambulante ili bolnice u Vaš dom i način na koji se liječi, od „liječenja temeljenog na dijagnozi“ do „prevencije i kontrole“.

Autori platforme NYD vrlo su zadovoljni početnim odgovorom koji su dobili i od javnosti i od zdravstvenih djelatnika, ali žele podići još veću svijest svih ljudi kojima je potrebna telemedicina i zdravstvenih djelatnika koji su spremni pomoći.

Ova online platforma okupila je u Sloveniji, u samo dva tjedna, više od 60 liječnika. PS/SŠ

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox