Tijesna pobjeda: Bruno Kovačević novi glavni urednik HTV-a

Programsko vijeće HRT-a na današnjoj je sjednici tajnim glasovanjem sa šest glasova za i pet protiv za glavnog urednika Hrvatske televizije (HTV) izabralo urednika sportske redakcije Brunu Kovačevića.

Za izbor je bilo potrebno dobiti upravo šest glasova od 11 članova vijeća.

Predstavljajući svoj program razvoja HTV-a u iduće četiri godine Kovačević je rekao da, uz 1. i 2. program, želi pokrenuti 3. i 4. program HTV-a. Treći program bi bio namjenjen obitelji s laganijim i zabavnim sadržajima dok bi 4. program bio informativni i išao bi od 6 ujutro do 24 sata. Bio bi uglavnom vezan uz informativne emisije, a u manjem dijelu bi se emitirao dokumentarni program.

Kovačević je kazao i da HTV u svom programu treba imati i više minuta posvećenih kulturi, filmu, drami i pravim hrvatskim vrijednostima.

Upozorio je i na problem pada gledanosti programa. Gledatelji nisu zadovoljni onim što vide na HTV-u i idu na specijalizirane programe, rekao je Kovačević dodavši kako HTV u najgledanijim terminima treba emitirati javne i komercijalne sadržaje najviše kvalitete. Također, na HTV-u treba razvijati multimediju te zaposliti desetak najboljih novinara iz drugih medija te osvježiti "umorne" voditelje novim licima, kazao je novi glavni urednik HTV-a.

Ocijenio je da je ta medijska kuća u izuzetno lošem položaju, iako ima puno kvalitetnih ljudi. (Hina/jk)

 

 

 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox