Tiskara Printera prva u Hrvatskoj i regiji uvodi novu H-UV tehnologiju offsetnog tiska

• Vrijednost investicije 20 milijuna kuna
• Uvođenje H-UV tehnologije predstavlja tehnološki iskorak i najveće je ulaganje u domaćoj grafičkoj industriji posljednjih nekoliko godina
• H-UV omogućuje brži tisak uz značajne uštede u proizvodnji i smanjenju emisija CO2

Tiskara Printera prva u ovom dijelu Europe uvodi novu H-UV tehnologiju offsetnog tiska.

H-UV je inovativni i univerzalni sistem tiska s integriranim H-UV lampama koji omogućuje znatne uštede materijala i vremena isporuke što u zadnjih 25 godina, od uvođenja digitalnog tiska, predstavlja najveću revoluciju u grafičkoj industriji. Ova tehnologija na najbolji način objedinjuje prednosti klasičnog offsetnog i digitalnog tiska jer omogućuje isplativost tiska već pri malim nakladama, brzinu i korištenje različitih papira i kartona, primjerice već 50-gramskog papira što u klasičnom offsetnom tisku nije slučaj. Kod ovog načina tiska, uz specijalne lampe, koriste se i visokoosjetljive H-UV boje zahvaljujući čemu se, kao konačni rezultat, dobiva čist i suh arak intenzivnih boja.
Ovaj sistem pruža visoku kvalitetu tiska i proizvodnu sigurnost, snižava troškove i osigurava zaštitu okoliša.
Odluka o ulasku u investiciju tešku 20 milijuna kuna nije bila ni jednostavna ni brza. Nažalost, i grafičku je industriju zadnjih šest godina pratio silazni trend domaće ekonomije što se ogledalo u smanjenju tržišta, naklada i postignutih cijena. U takvoj situaciji preostaje vam da pokušate prespavati negativne trendove smanjenjem proizvodnje i nižim maržama, što je pratilo sve igrače u našoj industriji, ili se pripremiti za tehnološki iskorak. Odradili smo svoju domaću zadaću i pomno istražili domaće i inozemno tržište, poslušali klijente i partnere, osvijestili njihove i svoje potrebe te se odlučili na zaokret u smjeru nove tehnologije, još veće efikasnosti, brzine i ušteda u proizvodnji. Rezultat je odabir inovativne tehnologije koja ovoga puta ne dolazi iz Njemačke, već iz Japana. Možemo slobodno reći da je H-UV tehnologija nova revolucija u grafičkoj industriji i biti predvodnikom donosi brojne prednosti, ali i slabosti koje proizlaze iz visokog inicijalnog ulaganja. Investiciju smo realizirali uz potporu HABOR-a i HAMAG-a i ovo je trenutno najveće ulaganje u domaćoj grafičkoj industriji u zadnjih nekoliko godina. No, radi se o ulaganju za cijelo desetljeće i uvjereni smo da će se isplatiti“ - izjavio je predsjednik Uprave Printere, Robert Jurica Krajačić. (PS/SŠ)

 

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox