Tko ima nos kao Pinokio kada govori o INA-i? Mađari ili Kosor?

SDP je jutros, na početku zasjedanja Sabora, zatražio da premijerka Kosor ili ministar Jandroković razjasne vrijeđaju li nas Mađari kada kažu da premijerka nije govorila istinu o reviziji ugovora s MOL-om ili možda premijerka laže.

S čuđenjem i nevjericom primio sam informaciju da je mađarski premijer demantirao da je telefonski razgovarao s Jadrankom Kosor, navodeći da se s njom nije susreo od ljeta ove godine, rekao je Nenad Stazić u ime Kluba zastupnika SDP-a.

Podsjetimo, Kosor je nakon sjednice Povjerenstva za INA-u izjavila kako je razgovarala s mađarskim premijerom Orbanom o reviziji ugovora s MOL-om.

Jer, iz Ureda mađarskog premijera kažu da hrvatska premijerka ne govori istinu, ili, narodski rečeno, laže. To nije samo uvreda za premijerku, nego za sve građane, rekao je Stazić.

Hrvatski sabor mora štititi interese Hrvatske i preko te uvrede ne može prijeći, nego tražiti da se sazna istina. Ako je točno ono što govori premijerka Kosor, onda na pomolu imamo neugodan diplomatski spor, a ako je istina ono što govori premijer Orban, onda se po ne znam koji put pokazuje da Jadranka Kosor ne govori istinu, poručio je Stazić. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox