Todorić zvao Banske dvore zbog curenja informacija iz Porezne?

Iako je rekao kako je sasavim logično da ga provjeraa Porezna uprava te da nema ništa protiv toga, Ivici Todoriću, vlasniku Agrokora ipak je zasmetalo što su informacije o tome procurile u javnost, toliko da je zvao i Banske dvore, saznaje Poslovni dnevnik.

Todorić je revoltiran što je informacija da je pozvan na razgovor u Poreznu upravu u manje od 24 sata bila u medijima. Ispočetka je planirao osobno doći u Poreznu, no na kraju se predomislio i poslat će odvjetnike.

Vlasnik Agokora je uvjeren da mu poreznici ne mogu naći ništa sporno jer ga, kao i njegovih 40-ak tvrtki provjeravaju redovito i intenzivno.

Podsjetimo, Todorić kao fizička osoba posjeduje dvorac Kulmer čija se vrijednost procjenjuje na oko 25 milijuna eura. Dvora je prvo bio u vlasništvu koncerna Agokor, od kojeg je prije nekoliko godina otkupioo kreditom Hypo Alpe-Adria banke. Todorić još ima stan u Zagrebu i pola kuće u Dubrovniku. Sva ostala imovina je u vlasništvu koncerna Agrokor, a Poslovni dnevnik piše da Todorić plaća svako korištenje te imovine o čemu dokumentaciju ima i Porezna uprava. (jk)

 

Izvor: Poslovni dnevnik, 10. svibnja 2012.
Foto:  Jurica Galoic/PIXSELL

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox