Tomašić: Ujedinjenje branitelja nužno kao i 1991.

HSP dr. Ante Starčevića poduprijet će samo prosvjede ujedinjenih branitelja, istaknula je u Vukovaru predsjednica stranke Ruža Tomašić dodajući da braniteljski prosvjedi kakvi su dosad održani nemaju potporu te stranke.

Neki predsjednici udruga trebaju ostaviti osobne interese - rekla je Ruža Tomašić i poručila da branitelji moraju biti jedinstveni kao 1991. godine te da bi okupljanje i poruka 200.000 branitelja došla do svakog političara. Tomašić je konferenciju za novinare u Vukovaru održala u povodu 115. obljetnice smrti Oca domovine Ante Starčevića te 150. obljetnice pravaštva u Hrvata, pri čemu je istaknula da se ne može biti starčevićanac a da se ne živi ono što je on zagovarao. Treba živjeti pravaštvo mišlju, riječju i djelom - istaknula je te dodala da reforma hrvatskog društva nije moguća bez Starčevićeve misli, napose one: "Bog i Hrvati."

Nitko nije iznad Hrvatske pa ni Europska unija - rekla je Ruža Tomašić i podsjetila na misli Ante Starčevića da "novac ne zasićuje, nego nadražuje" te da političari narodu moraju polagati račune. Čestitala je vukovarskom ogranku stranke, koji je na nedavnim izborima za Gradsko vijeće osvojio tri vijećnička mjesta i dobio potporu gotovo deset posto birača. U vezi s rezultatima izbora, istaknula je da HSP dr. Ante Starčevića o sastavljanju Gradskog vijeća neće razgovarati sa SDSS-om.

Hrvatsku treba poštovati ili ju napustiti

SDSS ne bi smio biti u vlasti, ovdje rat još nije završen, nestali još nisu pronađeni, ovdje još vlada mržnja, posebno sa srpske strane - ustvrdila je Ruža Tomašić i istaknula da se - Hrvatska treba poštovati ili je se treba napustiti. Predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević nazočila je i potpisivanju zamolnica čime su u tu stranku ušli članovi nekadašnjega HSP-a općine Nijemci pa se, istaknuto je, broj članova HSP-a dr. Ante Starčević u Vukovarsko-srijemskoj županiji popeo na više od dvije tisuće.

 

 

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox