Tradicija preuzela 12. Biograd Boat Show

Ovogodišnji 12. Biograd Boat Show, koji je danas otvoren u marini Kornati, okupio je oko 180 izlagača sa više od 225 plovila. Sajam koji organizira biogradska hotelska kuća "Ilirija", traje do nedjelje.

 

Biograd je središte hrvatskog nautičkog turizma. U sveukupnom prometu u nautičkom turizmu naše zemlje sudjeluje s 8 posto što u brojkama znači 55 tisuća nautičara godišnje s više od 1500 plovila - istaknuo je na otvorenju direktor "Ilirije" Goran Ražnjević. Napominje kako takav uspjeh ne čudi jer su Pašmanski kanal i Biogradska rivijera "zlatna vrata kornatskog arhipelaga", a Kornate posjeti svaki treći nautičar.

Osim premijerno predstavljene 12 metara duge "Adriane 36", nove jahte u ponudi zadarske tvornice "SAS Vektor", posjetitelji i ljubitelji plovila mogu uživati u predstavljanju nekoliko luksuznih jahti.

Za vrijeme trajanja 12. Biograd Boat Showa, uz bogat zabavni program, bit će organiziran i prvi po redu festival tradicije na kojem biti predstavljeni tradicionalni drveni brodovi, tradicionalni obrti i izvorne gastro delicije iz cijele Hrvatske. (Hina/MJ)

 

Foto: www.bbs.com.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox