Traže smjenu Vlade po svim dijelovima grada

Sinoćnji višesatni protuvladin prosvjed u Zagrebu organiziran putem Facebooka, prošao je bez izgreda, a policija je prije prosvjeda preventivno uhitila četvoricu prosvjednika kod kojih su pronađeni bokseri, skalpel, kamenje i staklene boce. Prema procjeni zagrebačke policije na prosvjedu se okupilo oko tisuću ljudi.

 

Prosvjed je trajao od 18 sati do 23 sata, i u tom vremenu privedeno je ukupno 9 osoba. Četvorica prosvjednika uhićeni su zbog posjedovanja hladnog oružja, dvojica kod sebe nisu imali dokumente, a trojica su nakon obavjesnih razgovora pušteni na slobodu jer nije utvrđeno da su počinili prekršaje.

Četvorica kod kojih je pronađeno hladno oružje biti će prekršajno prijavljeni zbog kršenja javnog reda i mira, Zakona o oružju i Zakona o javnom okupljanju. Neki od njih su i ranije bili kazneno prijavljivani.

Osim tih privođenja, policija nije imala drugih postupanja i prosvjed je prošao mirno i bez izgreda, za razliku od dva prošlotjedna prosvjeda, kada su na prilazima Markovom trgu izgrednici napali policiju. Prosvjed je počeo u 18 sati na Cvjetnom trgu, nastavljen je u Radićevoj ulici u prvom pokušaju dolaska na Markov trg, a zatim na Trgu žrtava fašizma, gdje je sjedište HDZ-a, te ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, gdje je na svečanoj dodjeli "Zlatne kune" nazočna bila i premijerka Kosor. U Radićevu ulicu u drugom pokušaju prosvjednici nisu došli s Trga bana Jelačića, nego obilazno - preko Kaptola i Tkalčićeve ulice po Felbingerovim stubama. Skup su mirno završili u blizini Kamenitih vrata. Posljednju skupinu prosvjednika, njih 50-ak, koja je nakon službeno završena prosvjeda pješice otišla prema stanu premijerke Jadranke Kosor na Ravnice, zaustavila je policija nešto prije 23 sata kod Dinamova stadiona te su se počeli razilaziti. (Hina/MJ)

 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox