Traži se krivac: Zašto kruzeri neće u Rijeku?

Riječani su uložili novac u novi putnički terminal i uređenje obale za putnike, ali unatoč tome kruzeri ove godine nisu stigli. Novi terminal stoga zjapi prazan, a nema ni putnika koji bi ostavili nešto novca. Odgovorni se nabacuju optužbama, a Marija Crnjak s portala poslovni.hr postavlja pitanje tko je za to kriv?

 

Priča o krivcu je time zanimljivija ako se u obzir uzme da Gradom šefuju dvije suparničke stranke, zajedno sa svojim simpatizerima , partnerima i pulenima. Tako s jedne strane HDZ-ovac Bojan Hlača, čelnik državne luke, može optuživati Rijeku i Turističku zajednicu grada zbog lošeg razvoja destinacije budući da se Grad smatra industrijskom zonom bez dobre turističke ponude. S druge strane sam Grad i Turistička zajednica mogu odgovarati da oni nisu na čelu Lučke uprave te stoga nije na njima da dovode goste.

No, kako navodi Crnjak, sve se svodi na optužbe umjesto da se postavljaju prava pitanja poput onih koliki kapacitet za prihvat gostiju ima ova destinacija, kakve su mogućnosti da se krstarenje razvije s obzirom na konkurenciju ili koje kruzere treba dovoditi kako bi se isplatila ova turistička priča.

S obzirom na informacije o ''kruzerskoj destinaciji'' koje se mogu pronaći na stranicama Turističke zajednice i na oglašavanje Uprave Luke Rijeka, jasno je kako suradnje i informiranosti uopće nema. Ove stvari zanimaju pojedince koji nemaju moć odlučivanja i politiku koja se uključuje tek zbog predizborne godine. (SJ)

 

Izvor: www.poslovni.hr
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox