Tristotinjak radnika Jadrankamena prosvjeduje u Splitu

Radnici Jadrankamena iz Pućišća na Braču prosvjeduju danas u Splitu gdje su se iz trajektne luke u koloni, uz transparente i zviždanje, uputili gradskim ulicama do Poljičke ceste gdje je zgrada uprave Jadrankamena.

Trajektom s Brača oko 9 sati u Split je stiglo oko 300 radnika Jadrankamena i članova njihovih obitelji, među kojima ima i djece, s njima su stigli i članovi udruge branitelja Domovinskog rata s Brača, a u splitskoj trajektnoj luci prosvjednicima se pridružila i skupina radnika Dalmacijavina.

Prosvjednici, uz glazbu s malog kamina, zviždanje i povike uzvike, nose i transparente s kojih se uz ostalo može pročitati: "Bajić, zar čekaš da ulica riješi kriminal", "Jadrankamen je opljačkao Bruno Orešar", "Mi znamo što hoćemo", ''Ustajte radničko roblje"...

Radnici Jadrankamena jučer su najavili prosvjed ulicama Splita kako bi upozorili na teško stanje u Jadrankamenu, tvrtke nad kojom je Trgovački sud u Splitu jučer otvorio stečaj.

Radnici Jadrankamena plaće nisu dobili od studenoga prošle godine, a prosvjedom ulicama Splita uz traženje isplate zaostalih plaća traže i da menadžment tvrtke vrati desetak službenih vozila u pogone tvrtke u Pućišćima na Braču. (Hina/jh)

 

 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox