Truć truć: Brijunski sastanak susjedi ocijenili pozitivnim i važnim

Odlučni za pomirenje i za put k EU - glavna je poruka na naslovnici Nezavisnih novina o trilateralnom Brijunskome susretu predsjednika Srbije, Hrvatske i tročlanog BiH Predsjedništva o čemu naširoko izvješćuju i ostale tiskovine u BiH. Nezavisne novine u prvi su plan istaknule izjavu hrvatskog predsjednika Ive Josipovića o potrebi pomirenja i okretanju budućnosti.

 

Otvorena pitanja iz razdoblja ratova i sukoba čelnici Hrvatske, Srbije i BiH moraju zatvoriti na dobro svojih naroda - citiraju Nezavisne hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića. Izvješćujući o susretu dodali su da je ubrzanje procesa europskih integracija u interesu svih zemalja jugoistoka Europe navodeći da je to životno pitanje za ovaj prostor.

Sarajevsko Oslobođenje ocjenjuje Brijunski razgovor polazištem za dobrosusjedski dogovor, dok je pak Dnevni Avaz koji nije posvetio značajan prostor u novini naveo da su predsjednici triju država istaknuli opredjeljenost za pomirenje i rješavanja otvorenih pitanja. Pri tome su pozitivnim istaknuli pomake oko rješavanja problema granica, nestalih i sukcesije.
Mostarski Dnevni list navodi na naslovnici da je na djelu politika pomirenja te da su čelnici država potvrdili kako se Beograd i Zagreb neće miješati u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine.

Sve u svemu, još jedan sastanak s puno priče koju smo svi već čuli. (Hina/MJ)

 

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox