Tržište rješenja za pametne gradove u pet godina porast će preko 250 posto

Koncept pametnih gradova (smart city) postoji više od 10 godina, a gradovi diljem svijeta sve više razvijaju infrastrukturu za primjenu smart city rješenja. Kompanije pritom investiraju sve više u razvoj tih rješenja, a značajan napredak u tom segmentu je ostvario i Huawei. Prema trenutnim procjenama Huaweija, do 2025. godine tržište pametnih gradova rast će 49,1 posto na godišnjoj razini pa će ukupno narasti preko 250 posto. Prema udruzi Consumer Tehnology, u svijetu će se do 2025. godine na razvoj i implementaciju rješenja iz segmenta pametnih gradova potrošiti gotovo 35 milijardi dolara.


Koncept pametnog grada nudi novi način razvoja urbanih sredina. Huawei kroz HiCity platformu objedinjuje najnaprednija IT rješenja poput umjetne inteligencije, 5G mreže, big data, Interneta stvari (IoT) i clouda. Za kvalitetnu integraciju tih rješenja u postojeće sustave, Huawei je razvio metodologiju savjetovanja i strateškog dizajniranja pametnih gradova nazvanu „3444 metodologija“ koja uključuje tri vrste suradnje, četiri faze, četiri vrste arhitekture i četiri sustava.

Zajedničko planiranje i precizna implementacija glavni su principi ove metodologije koju je razvijalo više od 5.000 stručnjaka iz kompanije, zajedno sa 6.700 partnera, primjenjujući znanja i iskustva iz više od 200 gradova diljem svijeta u kojima su primijenjena smart city rješenja.

Huawei ulaže 15 posto godišnjih prihoda u istraživanje i razvoj naprednih tehnologija koje se primjenjuju u razvoju pametnih gradova i digitalnog društva. PS/SŠ

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox