Tuđmanovo "pošaljite faks" uznemirilo HRT

Nakon što je u Dnevniku HRT-a emitiran prilog novinara Hrvoja Zovka o „izdaji“ Vukovara, na HRT-se digla buka, a novinaru se sada prijeti disciplinskim mjerama, piše index.hr.

Podsjetimo, riječ je o prilogu u kojem Franjo Tuđman 1991. odbija apel zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovića Jastreba za evakuacijom civilnog stanovništa Vukovara među kojima je bio i veliki broj djece. U spornoj snimci spominje se i kako je Tuđman tražio ode Dedakovića da mu pošalje faks iz ratnog Vukovara.

Autoru priloga zbog tog priloga v.d. urednik Informativnog programa HTV-a Dražen Miočić prijeti disciplinskim mjerama, a zatražio je i očitovanje o prilogu.

Dražen Miočić kaže da nije prijetio disciplinskim mjerama niti je tražio očitovanje. Kaže da ga je samo zanimalo odakle je potekla snimka pravdajuć reakciju prigovorima pojedinih političara i braniteljskih udruga. Miočić je također rekao kako se Sandra Križanec nije zamijenila sa Šprajcom za vođenje Dnevnika jer joj je smetao prilog već jer se vratila s terena u Vukovaru i nije se dobro osjećala.

Hrvoje Zovko bio je bez komentara jer novinari imaju zabranu istupanja u javnost bez dozvole kuće. (jk)

 

Izvor: www.index.hr
Foto: Boris Scitar/PIXSELL

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox