Tuerk: Crna Gora ulazi u EU nakon Hrvatske

Slovenski predsjednik Danilo Tuerk izjavio je za dnevni list Delo da će Crna Gora biti prva zemlja u regiji koja će nakon Hrvatske pristupiti Europskoj uniji. Svojim posjetom Crnoj Gori pokazao je i da poznaje političke prilike na Balkanu i stanje u kojemu se Crna Gora i dalje susreće s politikom osporavanja svoje državnosti.

Tijekom službenog posjeta Crnoj Gori Tuerk je nakon susreta s crnogorskim predsjednikom Filipom Vujanovićem izjavio: "Došao sam s jednom jedinom bitnom porukom: Crna Gora će biti prva sljedeća članica Europske unije."

Crna Gora i dalje suočena s politikom osporavanja svoje državnosti

"Crna Gora se susreće s problemima u vezi s nasilnim zadacima koje svojim podružnicama u Crnoj Gori postavljaju dužnosnici iz Srbije. Politiku Beograda inače prepoznaju i u EU-u jer Srbija ne skriva da se ne slaže s crnogorskom državnošću, te da nastoji izazvati nove sukobe koji bi malu balkansku državu vratili u Miloševićevo vrijeme", navodi vodeći slovenski dnevnik.

"Kad bi ta nastojanja uspjela, put Crne Gore prema Europskoj uniji bi se zaustavio, a tome bi slijedio i pokušaj vraćanja Crne Gore u okvir velike Srbije 'na prirodan način' ", komentira smisao Tuerkovih poruka u Podgorici dopisnik "Dela" Branko Jokić. (Hina/jh)

 

Foto: PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox