Turistički kamp doskočio lošem vremenu

Turistički kamp Droompark Hooge Veluwe na istoku Nizozemske nudi svojim gostima besplatan boravak ako prosječna temperatura u to vrijeme bude niža od 20 Celzijevih stupnjeva, najavila je uprava kampa.

 

Ovom akcijom htjeli smo jasno i glasno reći da je, usprkos pljuskovima, moguće dobro iskoristiti godišnji odmor - rekla je Sylvia Jansen, direktorica kampa. Dozlogrdilo nam je čitati u novinama i slušati na televiziji da je ljeto preloše za kampiranje. Temperatura se svaki dan mjeri u 14.00 sati i upisuje na ploču na recepciji, rekla je Jansen. Kada se kampist odjavljuje - izračuna se prosječna temperatura tijekom njegova boravka i ako je ona niža od 20 stupnjeva, boravak se ne naplaćuje - kazala je, dodavši da je akcija počela u ponedjeljak i trajat će do 20. kolovoza.

Da bi mogli iskoristiti tu pogodnost, turisti moraju boraviti u kampu barem pet dana zaredom. Po podacima nizozemskog meteorološkog zavoda, srpanj je u Nizozemskoj bio hladniji no inače, a količina oborina dvostruko veća od prosjeka. No u ponedjeljak se sunce vratilo, a najveće dnevne temperature bit će oko 25 Celzijevih stupnjeva. (Hina/mš)

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox