Turizam ruši rekord, svijetom putuje milijardu turista

Foto: Shutterstock

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) simbolično obilježava ovogodišnji milijarditi turistički dolazak u svijetu. 

S milijarditim turistom postavlja se novi rekord u svjetskom turizmu i naznaka da će turistički dolasci do kraja ove godine prijeći brojku od milijarde, izvijestili su madridskog sjedišta te organizacije.

 To je prilika da se iznova ukaže na važnost turizma u svjetskom gospodarstvu i globalnom BDP-u u kojem čini 9 posto, navode iz UNWTO-a. Napominjući kako se ne može točno znati gdje će u svijetu stići milijarditi ovogodišnji putnik, iz UNWTO-a ističu da su procijenili da će se ta brojka ostvariti danas, 13. prosinca, kao i da su zbog toga mnoge zemlje u svijetu odlučile prigodno iskazati dobrodošlicu turistima koji im danas dolaze.

UNWTO dolazak milijarditog turista obilježava u Madridu, u suradnji sa španjolskim Ministarstvom industrije, energetike i turizma te muzejskom ustanovom Museo del Prado, jednom od turistički najposjećenijih atrakcija u tome gradu.

Povodom toga, UNWTO promiče i kampanju "Milijarda turista: Milijarda mogućnosti", kojom želi potaknuti same turiste na aktivnosti odnosno svojevrsno glasovanje o prednosti usluga i ponuda, od čega bi koristi imali ljudi i mjesta koje posjećuju u svijetu. Poziva i turiste da poštuju lokalne kulture, pridonose očuvanju baštine i kupuju domaće proizvode kako bi pomogli lokalne ekonomije, što vodi i pravednijem i održivom razvoju i turizma i zajednice. (Hina/HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox