Turska i Arapska liga Siriji: Prekinite krvoproliće

Arapska liga i Turska usprotivile su se bilo kakvoj stranoj intervenciji u Siriji i upozorile vladu te zemlje da prekine krvoproliće i provede reforme jer će u protivnom biti izolirana u arapskom svijetu, prenijele su agencije sa sastanka održanog u srijedu u Rabatu.

 

"Forum tvrdi da je potrebno prekinuti prolijevaje krvi, štititi sirijske civile od novog nasilja i ubijanja, a za to su potrebne hitne mjere za zaštitu civila", priopćeno je po završetku Foruma za tursko-arapsku suradnju u marokanskoj prijestolnici. U sukobu proturežimskih prosvjednika i sirijskih sigurnosnih snaga od sredine ožujka ubijeno je više od 3.500 ljudi, prema podacima Ujedinjenih naroda.

Turski šef diplomacije Ahmed Davutoglu rekao je da Siriji prijeti izolacija. Cijena koju će sirijska vlada morati platiti ne ispuni li obećanja data Arapskoj ligi jest izolacija u arapskom svijetu - rekao je Davutoglu, prenosi Reuters.

Nabil al-Arabi, glavni tajnik Arapske lige koja je Siriju zbog višemjesečne krvave represije nad prodemokratskim prosvjednicima suspendirala iz članstva, najavio je na sastanku Lige u Rabatu da će Liga idućih dana u Siriju poslati svoje promatrače. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox