Tuži Todorića i traži milijardu kuna odštete

Miroslav Mikuš od 1998. godine spori se s Beljem zbog neisplaćenih 27 plaća, a od Ivice Todorića, vlasnika Agrokora, koji je većinski vlasnik Belja traži sad već milijardu kuna, piše Večernji list.

Županijski sud u Osijeku četvrti je put predmet vratio na Općinski sud u Belom Manastiru, a Mikuš je rješenje slučaja tražio i na Vrhovnom sudu.

Mikuš je nedavno je dobio odbijenicu za izuzećem tih sudova, a novo vještačenje mora platiti 15.000 kuna. Sudski troškovi do sada su ga koštali 50.000 kuna.

Prema pisanju lista Mikuš je 1997. godine s Beljem sklopio izvansudsku nagodbu prema kojoj se tvrtka obvezala na isplatu 27 plaća uz zakonsku zateznu kamatu.  Kako nije bio zadovoljan isplaćenim iznosom u lipnju 2000. godine podnio je tužbu koja još traje.

Iako je Todorić vlasnik Belja tek od 2004. godine kupivši tvrtku za jednu kunu obvezao se preuzeti i sve njezine dugove. Mikuš kaže da se tu ne radi  o  novcu već principu te da nitko ne očekuje da mu Belje odmah isplati milijardu kuna. Predlaže da se to isplati kroz 20 godina ili da uđe u vlasničku strukturu Belja. (jk)

 

 

Izvor: Večernji list, 15. ožujka 2012.
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL 

 

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox