Tužila Ferrero zbog "zdrave" Nutelle i dobila 3 milijuna dolara

Amerikanka Athena Hohenberg tužila je proizvođača Nutelle Ferrero zbog reklame o Nutelli kao zdravoj hrani i sudskom nagodbom dobila 3,05 milijuna dolara, piše net.hr

Athena Hohenberg iz američke savezne države Kalifornije ostala je šokirana kada je shvatila da Nutella koja se reklamira kao zdravi hranjivi obrok sadrži 21 gram šećera, 200 kalorija te 11 grama masti na čajnoj žlici i da je sve to servirala svojoj 4-godišnjoj kćeri kao „zdravi doručak“.

Odlučila je tužiti Ferrero i s pobjedom odnijela 3,05 milijuna dolara. Ali Athena neće pokupiti sav novac jer Ferrero se obvezao vratiti 4 dolara po staklenci svakom potrošaču iz SAD-a koji je kupio Nutellu od siječnja 2008. do 3. veljače 2012. godine. Potvrde o kupnji kupci mogu predočiti do 5. srpnja. Otprilike 2,5 milijuna dolara tako će biti vraćeno potrošačima, a ostatak dobiva Athena.

Kad je tužba podnesena, mnogi su je američki mediji i čitatelji dočekali s podsmijehom i nevjericom da je netko zaista mislio da je taj čokoladni namaz zdrav. No, Ferrero sad mora promijeniti reklamu i izgled ambalaže, te na prednjoj strani staklenke jasno istaknuti koliko kalorija, masti i šećera sadrži. (HT)

 

Izvor: www.net.hr

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox