Tužio Apple jer je razbio iPhone

Apple je dobio još jedan sudski spor. Sudac je odbacio tužbu prema kojoj su oštećeni tražili odštetu za navodno lažno oglašavanje izdržljivosti stakla koje se koristi pri izradi iPhonea 4.

Čovjek koji je originalno podnio tužbu u siječnju 2011. staklo na svom iPhoneu razbio je u prva dva dana korištenja uređaja u padu s visine stolice.

Sudac je u obrazloženju presude rekao kako je „dobro poznata činjenica iz života da staklo pri udarcu može puknuti“, a da je mobitel bez zaštitnog kućišta posebno osjetljiv na takva oštećenja. Ono što je značajnije, tužitelji nisu uspjeli dokazati da je Apple prekršio zakon o zaštiti potrošača. Zamjenu stakla na iPhoneu Apple je naplaćivao 30 dolara, a ukoliko je puklo i kućište, cijena popravka iznosila je i 200 dolara, piše bug.hr

Pri lansiranju uređaja, jedna od udarnih tema s kojom su nas bombardirali iz Applea bilo je posebno izdržljivo staklo, a koje je prema prikazanom videu bilo prilično fleksibilno. Apple je tada tvrdio da je staklo na iPhoneu „čvrstoćom usporedivo sa safirom, 20 puta čvršće i 30 puta tvrđe od plastike“, te da je „ultra-izdržljivo i otpornije na ogrebotine nego ikad“. (HT)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox