Tvrtka koja je uvijek u dobiti, a prosječna plaća radnika 17.400 kuna

Turbomehanika iz Kutine tvrtka je koja nikada nije završila godinu bez dobiti, a prosječna plaća radnika je 17.400 kuna, piše banka.hr

Tvrtka posluje već 18 godina, a sve je počelo kada je vlasnik Turbomehanike Ivan Majstrović odbio posao u Siemensu i odlučio se za pokretanje vlastite tvrtke. Ono što je dr. House u medicini, mi smo u industriji - dijagnostičari problema i kvarova na strojevima bez kojih bi proizvodnja u termoelektranama, petrokemijskoj industriji i rafinerijama bila nemoguća pojašnjava Majstorović posao kojim se tvrtka bavi. Turbomehanika je uvijek poslovala s dobiti, a prosječna bruto plaća 23-oje zaposlenih iznosi 17.400 kuna ili 135 posto više od hrvatskog prosjeka.

Zaposleni u Turbomehnici rade na održavanju i popravku rotacijskih strojeva u termoelektranama, petrokemijskoj industriji i rafinerijama, bave se projektiranjem, instalacijama i održavanjem sustava za nadzor, zaštitu i dijagnostiku rada strojeva te dijagnostikom problema u radu strojeva. Već 1995. prebacili smo se na energetiku i počeli raditi u Termoelektrani Šoštanj u Sloveniji, a do 2006. smo 95 posto prihoda ostvarivali poslovima u inozemstvu - u Sloveniji, BiH, Srbiji. Zatim smo počeli raditi za HEP, pa za Elektroprivredu Slovenije, za sve termoelektrane u BiH, Inine rafinerije, Naftnu industriju Srbije..., priča Majastrović u najnovijem broju mjesečnika Banka ističući kako im dobro ide. Konkurencije i propasti industrije u Lijepoj našoj Majstrović se ne boji.

Ne vjerujem da će biti manje poslova jer su to vrlo specifična znanja koja se traže. Naši su proizvodi vrhunsko znanje, a da bi naši inženjeri i tehničari mogli samostalno raditi trebaju proći obuku koja traje između 5 i 10 godina. Doduše, i karlovački Alstom popravlja strojeve, ali na području nadzora, zaštite i dijagnostike u Hrvatskoj nemamo značajniju konkurenciju, kaže dodajući kako samo u 2012. u posao u Kutini, sami i uz pomoć kredita, planiraju uložiti oko 6 milijuna kuna. Pritom će i tražiti inženjere strojarstva i elektrotehnike te instrumentalne i strojarske tehničare.

Dodaje kako su lani ostvarili ukupni prihod od 17,43 milijuna kuna te 1,62 milijuna kuna dobiti. U ovoj godini planiraju rast prihoda od 10 posto. Širit će se, kaže, u arapskom svijetu, a radit će i na području Mađarske i Bugarske gdje su nedavno dobili poslove. (HT)

 

Izvor: www.banka.hr

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox