Tvrtki Pevec svečano uručen certifikat „Uzorna tvrtka za stručnu praksu”

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora službeno je uručila certifikat „Uzorna tvrtka za stručnu praksu“ predstavnicima tvrtke Peveca.


„Pevec ulaže puno napora u razvoj i školovanje svojih zaposlenika te razvijanje kadrova iz vlastitih redova.  S namjerom da se još više približi zajednici u kojoj radi i djeluje te da na vrijeme osigura dobre i kvalitetne buduće zaposlenike, Pevec na stručnu praksu prima učenike i studente koji na taj način stječu svoja prva radna iskustva. Svaki učenik i student na praksi u Pevecu ima svog mentora, definirani plan i program prakse te mogućnost da zaradi džeparac“ , izjavio direktor komore Sven Potthoff tijekom uručivanja Certifikata predstavnicima Peveca te je naglasio kako se nada da će primjer Peveca slijediti i druga poduzeća i članovi Komore te da će se kroz ovaj program povećati i standardi za obavljanje stručne prakse.  

„Kompaniju možete razvijati jedino ako imate kvalitetne ljude i upravo smo zato ponosni na naša konstantna ulaganja u kvalitetu i uvjete rada naših zaposlenika. Zaposlenici moraju imati jako vodstvo i vjerovati u budućnost kompanije“  izjavio je član uprave Peveca Marin Štenglin.

„Mnogi su nas prepoznali kao lidere na području ljudskih resursa i zaposlenika u sektoru trgovine. Svakodnevno razvijamo programe pomoću kojeg usavršavamo naše zaposlenike jer nam je njihov razvoj od iznimne važnosti izjavila je voditeljica službe za školovanje i razvoj Martina Kutija te je naglasila kako u Pevecu svakom budućem praktikantu osiguravaju kvalificiranog mentora.

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora  (AHK) dio je mreže njemačkih vanjskotrgovinskih komora, koja na 140 lokacija u 92 zemlje podržava tvrtke kod osvajanja novih tržišta.  Osnovana je prije 15 godina, a među 400 članova nalazi se veliki broj uglednih njemačkih poduzeća koja posluju u Hrvatskoj.

Jedna od usluga koje Komora nudi svojim članovima je i program certificiranja stručne prakse. Dodjelom  certifikata „Uzorna tvrtka za stručnu praksu“ tvrtke dobivaju službenu potvrdu kvalitete svojih programa u provođenju stručne prakse kako za studente tako i za učenike srednjih škola. (G.G.)

 
Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox