U 2019. godini FlixMobility preveo 62 milijuna putnika, 37% više nego godinu ranije

Kontinuirani rast na postojećem tržištu i novim tržištima globalno, FlixMobility omogućio je pouzdano, prihvatljivo i održivo putovanje za više od 62 milijuna putnika u 2019. godini, što je rast od 37% u odnosu na 2018. godinu. Povezujući ljude diljem 30 zemalja, FlixMobility mreža obuhvaća 2.500 destinacija koje pokrivaju FlixBus diljem svijeta i FlixTrain u Njemačkoj i Švedskoj te posljednje akvizicije Kamil Koç i Eurolines.


˝U samo sedam godina uspjeli smo postati najveći globalni autobusni prijevoznik s više od 400.000 dnevnih veza prema mnogobrojnim destinacijama˝, izjavio je André Schwämmlein, osnivač i CEO FlixMobility grupe. ˝Ponosan sam što smo omogućili prihvatljivu i tehnološki naprednu mobilnost za milijune putnika te pri tome i održivi oblik putovanja koji je u većini zemalja priznat kao ekološki najprihvatljiviji oblik putovanja. Nevjerojatan je osjećaj raditi na razvoju proizvoda koji donosi prednosti kako ljudima tako i planeti.˝

 

U regiji snažan rast i razvoj
Hrvatska i CEE S regija kojoj pripadaju još Slovenija, Bosna i Hercegovina te Srbija također bilježe snažan rast i razvoj u 2019. Dok Hrvatska ima značajan rast od čak 79% u odnosu na prošlu godinu, odnosno 1,4 milijuna putnika ukupno, Srbija te Bosna i Hercegovina bilježe snažan razvoj otvaranjem novih međunarodnih linija. Tako je početkom 2019. godine otvorena veza s Mostarom i Međugorjem, dok je u studenom 2019. Sarajevo povezano s Budimpeštom, Pragom i Bratislavom. Te iste godine u srpnju, otvoreno je tržište u Srbiji te je Beograd povezan sa Zagrebom, Dalmacijom, Ljubljanom, a nešto kasnije i Budimpeštom.

Međunarodni rast i razvoj
Krajem 2019., FlixMobility grupa proširila se na Istočnu Europu ulaskom u Ukrajinu te akvizicijom najvećeg autobusnog prijevoznika Kamil Koç. U SAD-u, FlixBus je aktivan još od 2018. godine te je tijekom prošle godine proširio poslovanje na države poput Floride, New Yorka, Oregona, Texas ai Washingtona. Akvizicijom Eurolinesa, FlixMobility je dodatno ojačao.
Novo desetljeće donosi daljnje ambiciozno širenje mreže ulaskom FlixBusa u Južnu Ameriku i Aziju. Ovo globalno širenje podržano je ulaganjima investitora u ljeto 2019. kada je FlixMobility grupa uspješno završila F krug financiranja. Novi investitori, poput TCV i Permira te dugoročni investitori poput HV Holtzbrinck Ventures, ušli su u strateško partnerstvo s FlixMobility grupom, što je omogućilo još brži rast i razvoj. 

FlixTrain & FlixCar
Za mnoge FlixMobility i FlixBus znače isto. Međutim, uz FlixBus brand postoje još FlixTrain lansiran u Njemačkoj u 2018. godini te FlixTraina u Švedskoj krajem 2019. godine čime se brand FlixTrani internacionalizirao, a tu je i mogućnost najma zelenih autobusa u pojedinim zemljama prepoznatljivim po FlixCharter brendu koji je preveo 1 milijun putnika od 2015. godine.
Krajem 2019. godine lansiran je i FlixCar u Francuskoj koji će uskoro biti dostupan i u drugim zemljama. Pružajući uslugu jednostavne platforme za dijeljene vožnje, tzv. carpooling, FlixMobility grupa osigurat će jednostavan i prihvatljiv pristup novim, mnogobrojnim destinacijama.

Tehnologija
Od samih početaka tehnologija je temelj i centar razvoja FlixMobility grupe. S jedne strane konstantno se unapređuje jednostavnost kupovine karata i dostupnost informacija kao i jednostavnost plaćanja uključujući mogućnost Google i Apple Paya u platformu, dok se s druge strane radi na unapređenju usluge tijekom samog putovanja. U 2019. Godini većina autobusa opremljena je sustavom za zabavu FLIXtainment. Ovaj besplatan sustav omogućuje putnicima gledanje filmova i TV serija, igranje igrica, čitanje e-knjiga te slušanje audio knjiga.
Sve ovo omogućuje zajednica stotine in-house developera koji neumorno rade na nesmetanom radu aplikacije i web stranice. U 2019. godini FlixMobility je otvorio četvrti tehnološki hub koji su tako sada smješteni u Berlinu, Münchenu, Kharkivu i Nirnbergu. (PS/SŠ)

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox