U 30 godina Croatia Airlines prevezao više od 38,240.000 putnika

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni prijevoznik i član udruge Star Alliance, ove godine s ponosom obilježava 30. obljetnicu osnutka.


Tim je povodom u kompaniji organiziran i proveden nagradni natječaj u sklopu kojeg su zaposlenici sami birali slavljenički slogan. Između mnogih kreativnih ideja prožetih emocijama za najbolji slogan izabran je Stvaramo uspomene već 30 godina, pod kojim će Croatia Airlines i njezini putnici letjeti do kraja ove godine. Uz slogan je osmišljen i prigodni rođendanski vizual u čijem su stvaranju, također, u cijelosti sudjelovali zaposlenici kompanije i to u ulogama modela te kreatora vizuala.

U godini u kojoj se obilježava 30. obljetnica osnutka počelo je i vizualno osvježenje flote, koja se sastoji od 12 zrakoplova: dva Airbusa 320, četiri Airbusa 319 i šest turboelisnih zrakoplova Dash 8-Q400. U sklopu redovitog programa tehničkog održavanja na zrakoplovima je povećan logotip CROATIA, čime je postao još uočljiviji. Nadalje, kvadrat kao prepoznatljivi simbol hrvatskoga nacionalnog identiteta, odsad se još više proteže na trup zrakoplova. Vizualna modifikacija eksterijera primjetna je i na donjem dijelu (trbuhu) zrakoplova, koji je sada bijel, čime se postiglo vizualno povećanje i elegancija zrakoplova. Tako su zrakoplovi Croatia Airlinesa, koji mnogim putnicima predstavljaju prvi susret s Hrvatskom, postali još snažniji i prepoznatljiviji promicatelji države, a kompanija pritom nastavlja aktivno pridonositi unapređenju hrvatske turističke ponude.

U povodu proslave puna tri desetljeća kontinuiranog povezivanja hrvatskih odredišta te Hrvatske sa svijetom, a u želji da korisnicima usluga zahvali na višegodišnjem povjerenju, kompanija će tijekom ove godine provesti više nagradnih natječaja u kojima putnike, odnosno građane, očekuju vrijedne nagrade. Nagradni natječaji provodit će u suradnji s medijima te na društvenim mrežama, a iznenađenja očekuju i putnike na letovima. O svim detaljima javnost će biti pravodobno obaviještena, a sve informacije objavljivat će se i na kompanijskim internetskim stranicama www.croatiaairlinees.hr/m.croatiaairlines.

Priča Croatia Airlinesa počela je 7. kolovoza 1989. godine, kada je u Zagrebu registriran Zagreb Airlines d.d. (Zagal), poduzeće za zračni prijevoz. Zagal je s radom počeo u prosincu iste godine pružajući uslugu prijevoza poštanskih pošiljaka, a 23. srpnja 1990. godine promijenio je ime u Croatia Airlines d.d. te postao nacionalna aviokompanija za prijevoz putnika, robe i pošte.

Prvi komercijalni let Croatia Airlinesa obavljen je 5. svibnja 1991. godine iz Zagreba u Split, dok je povezivanje Hrvatske sa svijetom počelo 5. travnja 1992. godine, prvim međunarodnim letom na liniji Zagreb – Frankfurt.

Od prvog leta do kraja veljače ove godine zrakoplovi tvrtke ukupno su obavili 589.500 letova i prevezli više od 38,240.000 putnika. Od toga je na letovima unutar Hrvatske zabilježeno 11,407.500 putnika, na međunarodnim letovima 24,014.500, a na izvanrednim (čarter) letovima 2,818.000 putnika. Tijekom predstojeće turističke sezone zrakoplovi Croatia Airlinesa u redovitom će prometu letjeti u 38 odredišta u 24 države.

Vrijedi naglasiti i to da je u proteklih trideset godina kompanija postala članica najvažnijih zrakoplovnih udruženja kao što su Međunarodna udruga za zračni promet (IATA) i Star Alliance, najveći zrakoplovni savez na svijetu. Na europskom zrakoplovnom nebu Croatia Airlines danas je europski avioprijevoznik srednje veličine, kojeg putnici prepoznaju po sigurnosti letenja, profesionalnom osoblju i kvaliteti usluge.

U želji da zajedno s putnicima stvara uspomene još mnogo desetljeća, Croatia Airlines zahvaljuje svim korisnicima usluga na ukazanom povjerenju i iskreno se veseli svim novim zajedničkim letovima!

B.D.

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox