U Dalmaciju zbog ulaganja stiže 30-ak stranih turističkih agenata

Tri dalmatinske županije, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku ovog će tjedna obići 30-ak stranih turističkih agenata specijaliziranih za autobuserske programe u sklopu studijsko-inspekcijskog putovanja koje s ciljem upoznavanja ponude tih županija i promocije hrvatskog turizma organizira Hrvatska turistička zajednica u suradnji s turističkim zajednicama tih županija.

Strani agenti, većinom vlasnici stranih agencija ili direktori marketinga, prodaje i proizvoda te će županije obići od 11. do 15. ožujka, a 14. ožujka će u Zadru s 50-ak domaćih turističkih subjekata sudjelovati i na posebnoj poslovnoj radionici Buy Croatia na kojoj će razmotriti mogućnosti suradnje. Uz to iz Glavnog ureda HTZ-a danas su izvijestili i o sve većoj zastupljenosti hrvatske enogastro ponude u britanskom tisku, gdje se uz ostalo piše da je Hrvatska chic i destinacija koju svakako treba posjetiti.

Tako magazin specijaliziran za putovanja Conde Nast Traveller na svojoj naslovnici u travanjskom izdanju, koji je u prodaji od prošlog tjedna, donosi fotografiju i napis Chic Croatia, što prati i velika reportaža o Dubrovniku, Hvaru, Korčuli i Visu u kojoj novinari s pišu o tim mjestima kroz kulturne i prirodne ljepote, gastronomiju i vino. Magazin Food and Travel donosi priču o Rijeci pozivajući čitatelje da istraže taj pomorski grad s lijepim palačama, super tržnicom i gastro ponudom dodajući da je to i odlična polazna točka za istraživanje regije, posebno Kvarnera.

U travanjskom izdanju Lonely Planet magazina nalazi se priča o Puli, što prati i naslovnica s fotografijom pulske Arene te popis britanskih touroperatora i niskotarifnih zračnih prijevoznika koji Pulu povezuju s Manchesterom, Birminghamom i Londonom. Časopis Holiday Villas & Cottages u članku pod naslovom Croatia gets tasty navodi kvalitetnu enogastro ponudu kao prvi razlog posjeta Hrvatskoj, pri čemu spominju paške sireve, maslinova ulja te vina. (Hina/HT)

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox