U imovinskoj kartici prijavio 30 milijuna kuna, a teti plaćao dom novcem Raba

Zamjenik ministra prometa Zvonko Antešić jedan je od najbogatijih državnih dužnosnika. Iako je u imovinskoj kartici naveo da je „težak“ 30 milijuna kuna to ga nije spriječilo da u vrijeme kad je bio gradonačelnik Raba iz gradskog proračuna svojoj teti plaća dom.

Antešić je kao tako 2001. godine svojoj teti, sad pokojnoj, Mariji Halilović omogućio da joj grad Rab plaća smještaj u Domu za starije osobe u Rijeci. Iz gradskog proračuna za to je potrošio 112 tisuća kuna. Priznao da je njegova teta bila jedina kojoj je grad Rab plaćao smještaj u domu, a taj je potez branio riječima da se radilo o teškom socijalnom slučaju i da je njegovoj teti prijetilo izbacivanje iz doma jer nije više mogla plaćati smještaj, piše vecernji.hr

Osim toga što je njegova teta imala dvije kćeri, od kojih jedna, prema priznanju samog Antešića, radi u Njemačkoj pa su joj one mogle plaćati smještaj u domu, njezin nećak taj isti Antešić s obzirom na bogato imovinsko stanje također je mogao plaćati svojoj socijalno ugroženoj teti barem smještaj u domu. Ali Antešić se nije samo pobrinuo za tetinu mirovinu pa je tako jednodnevnim umirovljenjem kao saborski zastupnik sebi osigurao povlaštenu mirovinu.

U imovinskoj kartici naveo je da je suvlasnik kuće na Rabu vrijedne 2,5 milijuna kuna, zatim da je vlasnik stana u Rijeci vrijednog 700.000 kuna, posjeduje poslovni prostor u Rabu od čak 2500 četvornih metara vrijedan tri milijuna kuna, zatim građevinsko zemljište čija je procijenjena vrijednost osam milijuna kuna te oranicu vrijednu milijun kuna.

Njegova supruga, pak, posjeduje stan u Rijeci vrijedan milijun kuna, poslovni prostor na Rabu vrijedan milijun kuna, građevinsko zemljište vrijedno pet milijuna kuna te oranicu vrijednu sedam milijuna kuna. Antešić je usto naveo i da posjeduje dva automobila, jedan vrijedan 100.000 kuna, a drugi 50.000 kuna, te dva čamca, u vrijednosti 200.000 i 10.000 kuna. (HT)

 

Foto: Boris Scitar/VLM/PIXSELL

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox