U Londonu se grade luksuzne nekretnine vrijedne 38 milijardi funti

Za London nema krize jer u najskupljim dijelovima grada trenutno se grade projekti vrijedni 38 milijardi funti, a investitori iz Azije i Europe tako traže utočište i sigurnu investiciju na turbulentnom tržištu.

Do 2021. godine u Londonu bi trebalo biti dovršeno više od 15 tisuća planiranih ili već započetih luksuznih zdanja, što znači povećanje prihoda tog sektora građevine za više od dvije trećine tijekom protekle godine, iako gradnja u drugim dijelovima države stagnira.  Ako budu dovršeni, novi luksuzni londonski domovi pokrivat će površinu od 2,5 četvornih kilometara, što je jednako površini Olimpijskog parka u Stratfordu, a ukupno će vrijediti 38 milijardi funti, piše business.hr 
Golem broj planiranih nekretnina rezultat je izrazito visoke potražnje za skupim domovima u glavnom gradu Kraljevine. Iako cijene nekretnina još uvijek rastu, investitori su nahrupili kako bi pronašli sigurnu oazu ulaganja, dalje od silnih previranja na financijskom tržištu. 
Londonsko tržište nekretnina, koje je u prvih pet na svijetu po cijenama, nastavlja nadmašivati konkurentna tržišta u New Yorku, Parizu i Hong Kongu. Cijene najskupljih nekretnina u Londonu porasle su za čak 49 posto u posljednje tri godine, što je privuklo brojne kompanije i imućne pojedince. (HT)
Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox