U Luku Vukovar ove godine uplovilo 150 kruzera

U Luku Vukovar do sada je uplovilo 150 kruzera, a očekuje ih se još šest, rekao je za Vjesnik lučki kapetan Ivan Barović. S njih se iskrcalo 17.909 putnika, a većina su turisti iz SAD-a, no ima ih iz Kanade, Njemačke, pa i Danske.

Barović kaže kako je broj kruzera veći, no broj putnika je ipak nešto manji. Luka Vukovar rekordan broj uplovljavanja zabilježila je 2006. godine kada je pristalo 158 brodova, dok je što se tiče broja putnika rekordna bila 2007. godina kada je kroz ovu luku prošlo 18.918 putnika.

Turistički brodovi kreću iz Passaua u Njemačkoj ili iz Budimpešte, a na jednotjednom ili dvotjednom krstarenju do Constanze Vukovar im je jedan u nizu pristaništa u turističkoj ponudi plovidbe po Dunavu, piše Vjesnik.

Zbog kvalitetne ukupne usluge na brodovima u ovome trenutku vukovarska i šire - vukovarsko-srijemska turistička ponuda nema previše konkurentskog prostora za te turiste, rekla je za Vjesnik direktorica turističke agencije Danubiumtours,  Zrinka Šesto, koja jedina u Vukovarsko-srijemskoj županiji u suradnji s inozemnim agencijama radi s kruzerima.

Gosti se u gradu zadržavaju dva-tri sata, a obilaze baroknu jezgru grada, Muzej vukovarske ratne bolnice i Ovčaru, rekla je Šesto. Danubiumtours je ove godine pružio usluge za 1200 gostiju s kruzera i to uglavnom usluge turističkog vodiča.

O kvaliteti usluge koju pruža agencija Danubiumtours govori i podatak da je od Hrvatske turističke zajednica dobila nagradu za "Najbolji turistički vodič u RH". Agencija je prošle godine u Vukovar dovela 10.000 gostiju, uglavnom iz Hrvatske.

Šesto kaže kako gosti s kruzera čine manji dio posjetitelja vukovarsko-srijemske županije te da Vukovar uz Ilok i rijeku Dunav nesumnjivo predstavlja velik turistički potencijal istočne Hrvatske. (J.K.)

 

 

 

Izvor: www.vjesnik.hr

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox