U Poreznu upravu stiglo više od 27 milijuna računa

Održano je i posljednje kolo nagradne igre Ministarstva financija - Porezne uprave „Traži račune i ulovi kune“. Samo u 4. kolu građani su Poreznoj upravi poslali preko 200 tisuća omotnica s više od 4 milijuna računa!


Prvu nagradnu igru Porezna uprava pokrenula je 2013. godine i od tada zaprimila 1.382 velike poštanske vreće s 1.382.000 omotnica, odnosno građani su joj tijekom 3 sezone nagradnih igara poslali čak 27.640.000 računa!

Porezna se uprava građanima zahvalila na velikom odazivu i podršci u suzbijanju sive ekonomije i nelojalne konkurencije, te su istaknuli da su im građani važan partner u nadzornim aktivnostima te da im uvelike pomažu da se stane na kraj manjem dijelu obveznika koji za svoju korist, ali nažalost i na štetu svih poštenih građana, uporno ne igraju po pravilima.

Prema Poreznoj upravi neki ne žele shvatiti prednosti koje prilikom nadzora pruža kompleksan sustav fiskalizacije. Nadograđuje se gotovo svaki dan te bilježi i najmanju pogrešku, odnosno pokušaj prijevare. Stoga nije pitanje hoće li Porezna uprava nekorektnim obveznicima stati na kraj, već kada će doći vrijeme za nadzor njihovih poslovnih aktivnosti. (lp)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox