U Primorsko-goranskoj županiji 9 posto više nezaposlenih

U Primorsko-goranskoj županiji u listopadu je bilo evidentirano 17.279 nezaposlenih osoba, što je u usporedbi s prethodnim mjesecom 9,2 posto više, a prema istom mjesecu lani 6,9 posto manje, podaci su iz riječkog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 

Priljev u registriranu nezaposlenost u listopadu je bio veći od odljeva. U evidenciju su se prijavile 3074 osobe ili 10 posto više nego u istom mjesecu lani.

Od novoprijavljenih, njih 84 posto imalo je prethodno radno iskustvo, najviše u djelatnosti pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane (33 posto), trgovini (19,5 posto), prerađivačkoj industriji ( 10 posto), administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima (7 posto).

Izravno iz radnog odnosa u evidenciju se prijavilo 72 posto novoprijavljenih, najčešće zbog istjeka ugovora na određeno vrijeme i sezonskih poslova (75 posto) te poslovno uvjetovanog otkaza (18 posto).

Iz evidencije je „izašlo“ 1615 osoba, što je 50 posto više nego u istom mjesecu lani. Zaposleno je 844 osoba, od kojih 773 osoba na temelju radnog odnosa (38 posto više nego u listopadu lani) , a 71 osoba na temelju drugih poslovnih aktivnosti. (Hina)

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox