U raljama birokracije: IKEA još čeka na građevinsku dozvolu

Još se na zna točan datum otvaranja trgovačkog centra IKEA u Hrvatskoj u mjestu Rugvica kod Zagreba jer investitori još nisu dobili građevinsku dozvolu, niti je jasno kada će ju dobiti, ali po njenom dobivanju spremni su otvoriti objekt u roku 12 mjeseci, rekao je regionalni direktor tog švedskog lanca za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Rumunjsku Dragan Skalušević.

Skalušević, koji je sudjelovao na regionalnoj konferenciji o upravljanju ljudskim resursima 10. HR (human resource) Areni 2011 u Zagrebu, podsjetio je i da IKEA u svoju trgovinu u Rugvici ulaže od 50 do 60 milijuna eura. Dodaje da uz to planiraju otvoriti i sestrinsku tvrtku IKEA shoping (trgovački) centar čija je vrijednost oko 200 milijuna eura, što znači ukupno ulaganje od oko 250 milijuna eura.

U svojoj trgovini planiraju zaposliti 250 do 300 radnika na svim razinama, dok bi se u shoping centru u svim trgovinama otvorilo otprilike oko dvije tisuće radnih mjesta. Istaknuo je i da IKEA na svako novo tržište ulazi poštujući principe koji su već davno uspostavljeni u toj kompaniji, a iste vrijednosti žele uspostaviti i na hrvatskom tržištu s tim da svaki ulazak na neko novo tržište donosi i novi set izazova i mogućnosti te se vodi računa o lokalnim posebnostima.

Velika pažnja posvećuje se pritom i ljudskim potencijalima te kadrovskim rješenjima, u vezi čega Skalušević ističe da je prilikom ulaska na neko novo tržište najbolja kombinacija domaćih te stranih zaposlenika koji imaju već iskustva s IKEA-om. Tako će, najavljuje, biti i u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji i Srbiji gdje u idućem razdoblju također planiraju otvaranje svojih centara. (Hina/jk)

 

 

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox