U Španjolskoj sindikati pljačkaju supermarkete i ukradeno dijele siromašnima

Kriza je donijela nemir u društvo pa tako u Španjolskoj sindikati pljačkaju sindikate, a ukradenu robu daju siromašnima.

Pljačkaše predvodi Sanchez Gordillo. Vođa je andaluzijskih radničkih sindikata, gradonačelnik Marinaleda i zastupnik u regionalnoj skupštiniNjemačke banke, španjolska vlada i premijer stvarni su lopovi. Pokrali su siromašne i novac preusmjerili bogatima i bankama. Ja im se suprotstavljam - poručio je Gordillo,prenosi HRT

U zadnjoj pljački supermarketa koju su proveli sindikalisti u gradu Eciji ukradena je roba za tisuću eura. Dio je završio kod 65-godišnje Manuele, koja živi od 400 eura državne pomoći. Riječ je o udovici koja je izgubila posao domaćice nakon što je umrla njezina poslodavka. Ne mogavši plaćati stambeni kredit, s još stotinu beskućnika protupravno se uselila u zgradu koja pripada jednoj banci.

Iako većina Španjolaca ne podupire aktivnosti koje nisu u skladu sa zakonom, siromašni koji primaju ukradenu hranu smatraju da je to veća pomoć od one kojoj se mogu nadati od države. (HT)

 

 


Podjeli:
Tagovi:

Newsletter

Hosted by Mydataknox