U Tuzli se proizvode Pradine cipele

Foto: Ilustracija

Iako ih mnogi kupuju jer predstavljaju talijansku kvalitetu cipele čuvenog modnog branda "Prada" već godinama na police dućana diljem Italije stižu i iz proizvodnih pogona male tvornice u Tuzli.

Obuću čija cijena u prodaji dostiže i do dvije tisuće eura radnici u Bosni i Hercegovini proizvode za plaću koja je u prosjeku tek nešto viša od 200 eura, pišu u lokalni mediji u BiH. U Lipnici kod Tuzle postoji tvrtka pod nazivom Bosit Industry čiji je suvlasnik i direktor Miralem Bajraktarević koji kaže kako s talijanskim partnerima izvanredno surađuje te pojašnjava kako Pradine cipele proizvodi tim od 102 radnika različitih struka među kojima su pretežito osobe slabijeg socijalnog statusa poput samohranih majki, invalida te razvojačenih branitelja, prenosi business.hr

Oni mjesečno proizvedu oko sedam tisuća pari različite Pradine obuće, a u prosjeku zarade oko 450 konvertibilnih maraka (oko 230 eura). Uz pomoć države mogli bismo otvoriti još radnih mjesta i proširiti suradnju no od države nikada ništa nismo dobili, kazao je Bajraktarević banjalučkim Nezavisnim novinama.

Istaknuo je kako su kriteriji koje postavlja "Prada" iznimno visoki. Dobijemo sirovinu a u našem pogonu krojimo, šijemo i montiramo modele obuće, kaže Bajraktarević. U Lipnici trenutačno proizvode posebne modele cipela i sandala s kristalima koje također isporučuje talijanska tvrtka. U Bosit Industry iznimno su zadovoljni suradnjom s Pradom i tvrde kako do sada nisu imali nikakvih ozbiljnijih prigovora na kvalitetu proizvoda koje isporučuju na zahtjevno talijansko tržište. (HT)

Poslovni savjetnik pratite putem Facebook/LinkedIn/Twitter

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox