U Zadru podjeljeno 65 POS-ovih stanova

Nakon brojnih odgoda danas je 65 korisnika stanova na predjelu Crvene kuće u Zadru primilo ključeve stanova građenih po programu Poticajne stanogradnje (POS).

U ovoj investiciji od ukupno 32 milijuna kuna grad Zadar sudjelovao je sa 4,3 milijuna, dok je Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) sudjelovala sa 6,3 milijuna kuna. Od kada je započela društveno-poticajna stanogradnja, izgrađeno je 5.550 stanova, rekao je direktor APN-a Željko Uhlir. Trenutačno su u pripremi projekti za još 1000 stanova u cijeloj Hrvatskoj, a koji bi se trebali realizirati do 2014. godine, najavio je.

Ovo je veliki dan, ne samo za vas, nego i za Zadar. Grad Zadar je na području Crvenih kuća uložio ukupno 15-ak milijuna kuna u komunalnu infrastrukturu. Ovo je područje koje će među prvima imati mogućnost priključenja na plin, tako da možemo reći da ova nova četvrt ima visoku komunalnu opremljenost, istaknuo je zamjenik zadarskog gradonačelnika Darko Kasap.

Na ovome se području planira gradnja nove osnovne škole za koju je dovršen idejni projekt, a u pripremi je glavni projekt, dodao je. 

U svibnju ove godine na zadarskom gradskom predjelu Put Crvenih kuća već je useljena zgrada sa 65 stanova, koji su dodijeljeni invalidima Domovinskoga rata. (Hina/HT)

 

 

Podjeli:
Tagovi:

Hosted by Mydataknox